Gebouwautomatisering

Gebouwautomatisering

Een elektrische installatie bestaat al lang nier meer uit een lichtpunt en vier stopcontacten. Beveiligingsinstallaties, automatische verlichting, zonwering en rolluiken, intercomsystemen en ook klimaatinstallaties, de mogelijkheden lijken eindeloos!

U kunt u al deze systemen met elkaar laten samenwerken, om zo het comfort en de veiligheid te verhogen en bovendien de jaarlijkse kosten te verlagen. Deze systemen voor gebouwautomatisering staan bekend onder de naam domotica. Hiermee is het mogelijk een samenspel van installaties vanuit een centraal systeem te regelen en besturen.

Met domotica bent u in staat om het gebouw met u mee te laten groeien. Door de jaren heen verandert uw situatie en op deze manier kunt u de installaties eenvoudig mee laten veranderen. Wat u wilt bepaalt u natuurlijk zelf.

Domotica levert een groter comfort en veiligheid, is milieuvriendelijk en kostenefficiënt, biedt grote mogelijkheden op het gebied van communicatie en media en maakt beheer op afstand mogelijk.

  • Comfort: Domotica verbetert en vereenvoudigt de kwaliteit van uw leefwereld door handelingen te automatiseren. Bedien uw verlichting en verwarming, open en sluit de rolluiken en laat u omringen door uw favoriete muziek. Alles met slechts een druk op de knop.
  • Veiligheid: Met een domotica systeem vergroot u uw veiligheid. Bij afwezigheid is het mogelijk om aanwezigheid te simuleren om kwaadwillenden op afstand te houden. Het systeem kan autonoom handelen bij gaslekken, overstromingen of bij uitvallen van elektriciteit. Via deurcommunicatie kunt u eenvoudig zien of er iemand voor de deur staat en kunnen ook deuren geopend en gesloten worden. En ook beveiligingsinstallaties kunnen eenvoudig met elkaar communiceren.
  • Milieuvriendelijk en kostenefficiënt: Met een domotica systeem is het heel eenvoudig om op een intelligente manier te besparen op het gebruik van energie. Door in verschillende ruimtes afzonderlijk de temperatuur te regelen, verlichting automatisch in en uit te schakelen en een installatie automatisch op bespaarstand te zetten bij afwezigheid. Dit vermindert je energieverbruik, en dus bespaar je op je energierekening!
  • Communicatie en controle: Met domotica is het eenvoudig om beeld en geluid te beheren en te koppelen in de installatie. Ook bij afwezigheid is de installatie te bedienen en zijn bijvoorbeeld camerabeelden op te vragen. Zo heeft u altijd optimale controle over het gebouw, van dichtbij of op afstand.

 

TOP