Elektrotechniek

Licht- en krachtinstallaties

Licht- en krachtinstallaties zijn de basis van iedere elektrotechnische installatie. Hierover loopt de elektrische energie benodigd voor verlichting en allerhande apparaten. We denken er misschien niet iedere dag bij na, maar elektriciteit wordt steeds belangrijker in ons dagelijks bestaan. We werken aan computers, maken gebruik van mobiele telefoons, laten de was doen door een wasmachine, enzovoorts. Bovendien gaan we ook steeds meer gebruik maken van elektrische transportmiddelen zoals elektrische auto's en fietsen. Om nog maar te zwijgen over alle machines die in bedrijven zijn opgesteld. Al deze verbruikers zijn afhankelijk van een goede elektrische installatie.

Michelbrink Elektro is de juiste keuze op het gebied van licht- en krachtinstallaties. Of het hier gaat om complexe installaties in de industrie en kantoren, wij staan voor u klaar.

Verlichting

We zien dankzij verlichting niet alleen wat we doen, ons algemene welzijn is ook in grote mate afhankelijk van een goede verlichting. In werkomgevingen, zoals kantoren en fabrieken, bevordert juiste verlichting de tevredenheid, prestaties en comfort van mensen. En in openbare ruimten helpt verlichting bovendien het gevoel van veiligheid te vergroten. Een goede verlichting is in grote mate afhankelijk van:

  • Verlichtingsniveau: Heeft u genoeg licht om de taken uit te voeren?
  • Lichtverdeling: Is dit licht ook goed verdeeld over de ruimte.
  • Lichtkleuren: Welke sfeer straalt dit licht uit? Bijvoorbeeld koelwit voor op kantoor.
  • Kleurweergave: Geeft het licht wel alle kleuren goed weer? Is groen onder deze lamp ook wel echt groen en is rood dan ook rood?
  • Contrasten: Wordt u dadelijk niet verblind door de verlichting?

Bij Michelbrink Elektro kunnen wij met onze creativiteit een juist lichtplan creëren wat aansluit bij uw eisen en wensen.

De laatste jaren staat ook energiezuinige verlichting steeds meer in de schijnwerpers. Ledverlichting helpt energiebesparen, is milieuvriendelijk en duurzaam. Grote kostenbesparingen zijn mogelijk met deze lichtbronnen, maar er dient vooraf wel goed over nagedacht te worden.

Ook op het gebied van noodverlichting kunnen wij u van dienst zijn. Dit is een belangrijk deel van de veiligheidsvoorzieningen in een gebouw. Bij het wegvallen van de netspanning, gaat de noodverlichting aan. Zo komen mensen niet in het donker te staan en kan men via de vluchtroute het gebouw snel en veilig verlaten. Ondernemers moeten voor de veiligheid van de mensen zorgen en bovendien is noodverlichting verplicht. Laat dit daarom altijd door een professionele partij ontwerpen en uitvoeren. Michelbrink Elektro is zo'n partij.

TOP