Uw partner voor elektrotechniek en ventilatietechniek

Energiebesparing

We worden ons steeds meer bewust van de noodzaak tot energie besparen en het verduurzamen van onze samenleving. Zaken als klimaatverandering en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen worden een groter probleem. En we willen een goede wereld achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

De techniek biedt vandaag de dag steeds grotere mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming. Echter niet al deze maatregelen zijn voor iedereen geschikt. Het is daarom zaak om goed en eerlijk geadviseerd te worden. Michelbrink Elektro kan u van dit advies voorzien en u kunt bij ons terecht voor een groot aantal duurzame oplossingen.

Trias energetica

De juiste volgorde van energie besparen wordt gegeven in de Trias Energetica. Als volgt:

  1. Beperking van de energievraag: Door verspilling van energie tegen te gaan. Denk aan slim schakelen op aanwezigheid en gebruik van warmtewisselaars in industriële processen.
  2. Gebruik van duurzame energie: Door zelf energie op te wekken uit duurzame bronnen. Denk hierbij aan de zonnepanelen.
  3. Efficiënt gebruik fossiele brandstoffen: Gebruik de resterende vraag zo efficiënt mogelijk . Bijvoorbeeld door gebruik van energiezuinige led verlichting.

Door in deze volgorde energiebesparingsmaatregelen uit te voeren zijn grote besparingen mogelijk.

Meten van energieverbruik

Energie besparen, door energie te meten? Wanneer mensen geconfronteerd worden met hun energieverbruik zijn ze eerder geneigd hier iets mee te doen. Meten is weten! 

Slimme installaties

Met een aantal kleine maatregelen is veel verspilling te voorkomen. Denk aan een aanwezigheidsmelder die de verlichting schakelt wanneer het nodig is. Of een alles-uit schakeling die bij het verlaten van een pand alle onnodige verbruikers uitschakelt. Eenvoudig, maar doeltreffend.

Energiezuinige verlichting

Op verlichting is veel te besparen en er zijn ook veel mogelijkheden om dit te doen. Wij maken het ideale plan voor uw situatie en leveren de beste kwaliteit materialen. Ledverlichting en inductieverlichting zijn enkele van de opties. Met onze oplossingen kiest u voor een laag energiegebruik en een bijzonder lange levensduur. De ideale combinatie voor u en onze planeet!

Zonnepanelen

Wij zijn de partij voor grotere, professionele pv installaties. Wij gaan voor de beste kwaliteit. Onze systemen maken gebruik van optimizers. Hierdoor presteert ieder paneel optimaal, wat veel grotere opbrengsten oplevert. De korte terugverdientijd in combinatie met de lange productgaranties maakt dit de ideale investering.

Warmtewisselaar

Met onze warmtewisselaars zijn enorme besparingen mogelijk. Bij grote ventilatievouden of bij droogprocessen gaat veel warmte in de lucht verloren. Met onze warmtewisselaars kunnen wij de warmte in deze afvoerlucht eenvoudig terugwinnen, zonder dat de verse lucht vermengd wordt met de vuile afvoerlucht. Ideaal in industriehallen en bij drogerijen.

Laadstations

Elektrisch rijden wint snel aan populariteit. Ook deze elektriciteit moet getankt worden. Hiervoor bieden wij u onze laadstations. Hiermee is het mogelijk om sneller te laden door een 3 fase aansluiting, veiliger te laden doordat alle noodzakelijk beveiligingscomponenten worden toegepast en intelligenter te laden zoals alleen tijdens daltarief of beschikbaar zijn van zonnestroom.