Uw partner voor elektrotechniek en ventilatietechniek

Zonnepanelen

Michelbrink Elektro gaat voor duurzame oplossingen. Energie opwekken met zonnepanelen is zo’n oplossing. En dit is niet alleen duurzaam maar ook financieel aantrekkelijk.

Wij zijn de partij op het gebied van de grotere professionele PV installatie voor de zakelijke en particuliere markt.

We kiezen hier altijd voor de hoogste kwaliteit materialen en maken gebruik van optimizers. Voordeel van het gebruiken van optimizers is dat elk paneel op zijn eigen niveau presteert. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van conventionele systemen:

  • Bij conventionele systemen zorgt de toegepast techniek ervoor dat in een hele kring (meerdere panelen) het zwakste paneel de opbrengst van de overige zonnepanelen bepaalt. In het geval van schaduw op een paneel, vervuiling of een slecht presterend paneel betekent dit dus dat de hele kring van deze panelen slecht presteert. Dit zorgt ervoor dat de opbrengst drastisch wordt verminderd.
  • Een systeem met optimizers zorgt ervoor dat de panelen elkaar niet langer beïnvloeden. Daardoor kan ieder paneel maximaal presteren en wordt een hogere opbrengst behaald. De invloed van schaduwvlakken en vervuiling wordt hierdoor geminimaliseerd.
  • Bij afschakeling van de netspanning wordt de gelijkspanning op het dak teruggebracht tot 1V per paneel. Dit is dus veilig bij onderhoud.
  • Standaard monitoring via internet met de opbrengst per paneel en totaal opbrengst per dag, week, maand en jaar. Afwijkingen per paneel zijn direct zichtbaar, en mocht er een paneel uitvallen dan blijft de rest gewoon werken.

Slimme montagesystemen zorgen voor een deugdelijke bevestiging op uw dak.

Heeft u plannen voor een grotere en professionele PV installatie? Klik hier om enkele door ons gerealiseerde projecten te bekijken.

Uw interesse gewekt? Maak een afspraak.