Uw partner voor elektrotechniek en ventilatietechniek

Verlichting

We zien dankzij verlichting niet alleen wat we doen, ons algemene welzijn is ook in grote mate afhankelijk van een goede verlichting. In huis kunnen we met licht comfortabele en gezellige sferen scheppen. In werkomgevingen, zoals kantoren en fabrieken, bevordert juiste verlichting de tevredenheid, prestaties en comfort van mensen. In de agrarische sector is het gedrag van dieren ook in sterke mate afhankelijk van de verlichting. En in openbare ruimten helpt verlichting bovendien het gevoel van veiligheid te vergroten. Een goede verlichting is in grote mate afhankelijk van:

  • Verlichtingsniveau: Heeft u genoeg licht om de taken uit te voeren?
  • Lichtverdeling: Is dit licht ook goed verdeeld over de ruimte.
  • Lichtkleuren: Welke sfeer straalt dit licht uit? Bijvoorbeeld warmwit voor in het woonhuis, of koelwit voor op kantoor.
  • Kleurweergave: Geeft het licht wel alle kleuren goed weer? Is groen onder deze lamp ook wel echt groen en is rood dan ook rood?
  • Contrasten: Wordt u dadelijk niet verblind door de verlichting?

Bij Michelbrink Elektro kunnen wij met onze creativiteit een juist lichtplan creëren wat aansluit bij uw eisen en wensen.

De laatste jaren staat ook energiezuinige verlichting steeds meer in de schijnwerpers. Ledverlichting en inductieverlichting helpen energiebesparen, zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Grote kostenbesparingen zijn mogelijk met deze lichtbronnen, maar er dient vooraf wel goed over nagedacht te worden.

Ook op het gebied van noodverlichting kunnen wij u van dienst zijn. Dit is een belangrijk deel van de veiligheidsvoorzieningen in een gebouw. Bij het wegvallen van de netspanning, gaat de noodverlichting aan. Zo komen mensen niet in het donker te staan en kan men via de vluchtroute het gebouw snel en veilig verlaten. Ondernemers moeten voor de veiligheid van de mensen zorgen en bovendien is noodverlichting verplicht. Laat dit daarom altijd door een professionele partij ontwerpen en uitvoeren. Michelbrink Elektro is zo'n partij.