Uw partner voor elektrotechniek en ventilatietechniek

Laadstations

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Al jaren winnen elektrische fietsen aan populariteit en ook elektrische auto's worden steeds meer een vertrouwd beeld op de weg. Net als benzine dient ook deze elektriciteit ergens getankt te worden. Geen benzinepomp, maar een laadstation.

Michelbrink Elektro is de partner bij uitstek wanneer het gaat om deze laadstations. Deze laadstations moeten immers worden aangesloten op een verdeler, met de daarbij behorende noodzakelijke beveiligingscomponenten, zoals aardlekschakelaars en installatieautomaten. Het is verstandig om dit uit te besteden aan een professionele partij.

Laden met een laadstation heeft diverse voordelen ten opzichte van laden op een normaal stopcontact:

  • Een laadstation met een 3 fasen aansluiting laadt aanzienlijk sneller op dan opladen via een normaal stopcontact.
  • Het laadstation kan ingesteld worden voor laden tijdens het voordelige daltarief, of bijvoorbeeld alleen wanneer groene energie van zonnepanelen beschikbaar is.
  • Een intelligent laadstation kan zijn gebruik aanpassen, wanneer bijvoorbeeld een wasmachine en wasdroger ingeschakeld worden. Zodoende blijft de hoofdzekering behouden.
  • Identificatie van de gebruiker behoort tot de mogelijkheden. Middels een badge kan een gebruiker toegang krijgen tot het laden.

Geïnteresseerd? Informeer eens naar de mogelijkheden.