Uw partner voor elektrotechniek en ventilatietechniek

Centraal stofzuigsysteem

Conventionele stofzuigers blazen de gefilterde lucht terug in de ruimte en brengen de lucht onnodig in beweging. Funest voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor stofmijt, pollen, bacteriën, schimmels, etc. Een centraal stofzuigersysteem daarentegen voert het opgezogen stof voor 100% af. Het stof wordt opgevangen in de stofzuigunit. Het fijnstof (dat een conventionele stofzuiger weer terug de ruimte in blaast) wordt bij een centraal stofzuigersysteem met een aparte leiding naar buiten geblazen. Daarmee is dit onbetwist de schoonste manier van stofzuigen. Het stof is echt weg!

Met een centraal stofzuigsysteem kan iedereen opgelucht ademhalen. Want centraal stofzuigen is hygiënisch stofzuigen, zonder vieze lucht en zonder opdwarrelend stof. Een centraal stofzuigsysteem blaast deze lucht naar buiten.   De krachtige stofzuigunit wordt op een centrale plaats gemonteerd, bijvoorbeeld in een garage of een technische ruimte. Daarnaast worden op centrale plaatsen onopvallende stofzuigcontacten aangebracht. Het enige wat u hoeft te doen is een slang inpluggen en stofzuigen. Eenvoudig, doeltreffend, waar u maar wilt..

Enkele voordelen van een centraal stofzuigsysteem:

  • Schoner: De stofzuigunits van AstroVac zijn voorzien van een extra aansluiting om de vuile lucht direct naar buiten af te voeren. Het stof wordt opgevangen in de stofzuiger. Zo bent u het stof en het ongedierte dat is opgezogen voor 100% kwijt. Schoner kan niet!
  • Stiller: De stofzuigunits van AstroVac worden altijd buiten de leef- of werkruimte geplaatst. Tijdens het stofzuigen hoort u dus alleen het geluid van de luchtverplaatsing en niet het geluid van de motor in de stofzuigunit. U stofzuigt niet alleen schoner, maar vooral ook stiller. Dat is wel zo aangenaam!
  • Sterker: De stofzuigunits van AstroVac hebben grote motoren en daardoor veel meer zuigkracht. Een conventionele stofzuiger zou met zo’n grotere motor veel te zwaar worden. Onze stofzuigunits worden aan de wand bevestigd en leveren wel de zuigkracht die u altijd al had gewild.

Is uw interesse gewekt? Neem dan hier contact op, of bezoek onze showroom.